Dome Fit-out

Kivitelezés, átépítés, felújítás Projekt menedzsment Műszaki
szolgáltatások

Gyakran Ismétlődő Kérdések

Mit tegyek dugulás esetén?

Ha dugulás-elhárító port használ, mindig lobogva forró vízzel öntse le. A nem megfelelően forró vízzel leöntött por beleköthet a csövekbe.

Ha az Ön szennyvize az Ön alatt lakónál jön föl, vegye fel a kapcsolatot közösképviselőjével, mert valószínűleg a ház közös vezetéke dugult el, ilyen esetekben pedig általában a ház állja a dugulás-elhárítás költségeit.

Mit tegyek beázás esetén?

Ha a beázás gyorsan keletkezik, valószínűleg strangtöréssel van dolga. Ilyenkor vegye fel a kapcsolatot a közösképviselővel, mert ez szintén a ház költsége lehet. Fontos, hogy mihamarabb elzárják az adott vízcsövet.

Ha az ázás a plafonon keletkezik, vizsgálják meg, nem hagyott-e nyitva vízcsapot az Ön fölött lakó. Ha nem, a csőtörés javításához nagy valószínűséggel nála kell majd bontási munkákat végezni, jelenlétére tehát szükség van.

Ha az Ön fölött lakó elutazott vagy egyéb okok miatt a lakásába való bejutás nem biztosított, a közösképviselővel, és hatósági tanúkkal a munka elvégzéséhez kinyittathatják a lakást. Nézzen utána, van-e biztosítása ilyen eseményre, és vegye fel a kapcsolatot biztosítójával. (Általában a kárszakértő felmérése után tudja majd elvégeztetni a helyreállítási munkákat.) Falbontással járó vízszerelési munkák általában nem végezhetők este 10 után, ilyenkor a strang elzárásával mérsékelhető a lakásban keletkezett kár.

Vízveszteség - családi házak, társasházak esetén

Ez a probléma általában irreálisan magas vízdíj formájában jelentkezik. Ilyenkor zárjon el minden csapot és vízforrást, és vizsgálja meg, hogy így is forog-e a vízórája. Ha igen, akkor valószínűleg rejtett csőtörése van.

Családi házak és kertterülettel rendelkező társasházak esetén nincs szükség arra, hogy a teljes vezetéket kiássák, lehetőség van egy ú.n. korellátoros vizsgálat elvégeztetésére. Ilyen esetben mérőműszer segítségével meghatározzák a csőtörés helyét, így csak ezt a pontot kell kiásni. (A vizsgálat nem végezhető el társasházon és/vagy lakáson belül!)

Villanytűzhely, új berendezések

Ha új villany/gáztűzhelyet vagy egyéb hasonló berendezést vásárol, mindig érdeklődje meg a vásárlás helyszínén, hogy az eladó milyen feltételekkel vállal garanciát. (Például a garancia érvényességéhez szükséges-e az általa megnevezett (szak)szervizzel beköttetni az eszközt.)

Ha (viszonylag) új eszköz hibásodik meg, először mindig vizsgálja meg, garanciális-e még. (Ha a garanciális idő lejárta előtt nem a garancialevélen megjelölt szervizzel javíttatja berendezését az garanciavesztéssel jár.)

Ajtónyitás, zárcsere

Ha kulcsa elveszett/ellopták, a legtöbb cég kér Öntől igazolást arról, hogy az adott lakásban lakik. Ha ilyennel nem rendelkezik, a nyitást csak (hatósági) tanúk jelenlétében végzik el. Ha kicsapódott, kizárta magát vagy elhagyta a kulcsát, inkább ne törje be az ajtót, a javítás általában sokkal többe kerül.

Ha zárbetétet/zártestet vásárol, mindenképpen megbízható forrásból szerezze be, és az ára mellett a minőségét is vegye figyelembe.

Ha szakemberre van szüksége, válasszon olyat, aki:

Keresés

Ajánlatkérés

Hírlevél

Dome Facility Services GroupDome Facility Management Dome Energy