Dome Fit-out

Renovation - construction Special
services
Technical
services

Megjelent a tavaszi hírlevelünk!

2015. április 16. 13:07

Legújabb, tavaszi hírlevelünkben szó esik a LEO negyedéves hangulatindexéről, és bemutatjuk cégünk fit-out üzletágát is.

Tovább a teljes cikkhez »

Nyugaton terjeszkedik a Dome Facility Services Group

Nyugaton terjeszkedik a Dome Facility Services Group

2015. április 7. 10:53

A Dome Facility Services Group cégcsoport a Győri Logisztikai és Üzleti Központ létesítménygazdálkodási tevékenységét nyerte el február elsejétől, amely jelzi a cégcsoport folyamatos terjeszkedését és bővülését. Innovatív megoldásainak és az épületüzemeltetés stratégiai megközelítésének köszönhetően hosszú távon jó ár-érték arányt, hozzáadott értéket és nyereséget kínál a tulajdonosoknak.

Tovább a teljes cikkhez »

Növekedést várnak 2015-re a létesítménygazdálkodók

Növekedést várnak 2015-re a létesítménygazdálkodók

2015. április 7. 10:29

Megjelent a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) által készített negyedik vezetői hangulat index, amely a létesítménygazdálkodási szolgáltató szervezetek vezetőinek piaccal kapcsolatos véleményét tartalmazza. Bár a hangulatindex a következő negyedévre enyhe csökkenést mutat, 2015-re átlagosan 7 százalékos árbevétel növekedést várnak a piaci szereplők.

Tovább a teljes cikkhez »

Márciusra készül el az FM piac hivatalos, átfogó benchmarking kutatása

Márciusra készül el az FM piac hivatalos, átfogó benchmarking kutatása

2014. december 8. 11:48

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének (LEO) gondozásában készül a valaha volt legnagyobb benchmarking kutatás. A Szövetség célja, hogy a szakmai sztenderdek megalkotásával, átláthatóvá és mérhetővé tegye a létesítménygazdálkodás iparát. Az irányelvek megalkotásához elengedhetetlen az alapos piacismeret, amihez a szakmai alapot részben a most készülő összehasonlító tanulmány adja majd. 

Tovább a teljes cikkhez »

Foglalkoztatás-bővülést várnak a következő negyedévben a létesítménygazdálkodási szolgáltatók

Foglalkoztatás-bővülést várnak a következő negyedévben a létesítménygazdálkodási szolgáltatók

2014. december 8. 11:22

Megjelent a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) által készített hangulatjelentés (LVHI), amely a létesítménygazdálkodási szolgáltató szervezetek vezetőinek véleményét tartalmazza. A negyedévente kiküldött kérdőívre adott válaszok szerint az iparágra továbbra is enyhe (igaz csökkenő mértékű) optimizmus jellemző. A piaci szereplők az árbevétel növekedését és a foglalkoztatás bővülését prognosztizálják a következő hónapokra.

Tovább a teljes cikkhez »

Egy csésze kávé Schmidt Józseffel

Egy csésze kávé Schmidt Józseffel

2014. november 21. 16:47

Óriási ingatlanvagyon van állami tulajdonban, melynek üzemeltetésében jelentős segítséget tudnánk nyújtani - mondja az idén alakult Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének elnöke, aki szerint jól jönne a vállalkozói rezsicsökkentés.

Tovább a teljes cikkhez »

Giga létesítmények - London üvegszilánkja

Giga létesítmények - London üvegszilánkja

2014. október 30. 15:07

309,6 méter magas, 72 emeletes és 90%-ban üveg borította az a Renzo Piano által tervezett felhőkarcoló, amely London szinte minden pontjáról látható. Az égig érő épület éttermeknek, irodáknak, téli kerteknek, kiállítótermeknek, exkluzív lakásoknak, és egy hotelnek ad helyet. De hogyan is épült fel London egyik legmeghatározóbb épülete.

Tovább a teljes cikkhez »

LEO nyílt nap

LEO nyílt nap

2014. október 30. 14:42

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége 2014 júniusában megrendezte első szakmai nyílt napját. Az eseményen az aktuális piaci helyzet ismertetésén túl a tagok részletesen bemutatták az Egyesület legfontosabb célkitűzéseit is, amellyel a FM piac átláthatóságát kívánják megteremteni. 

Tovább a teljes cikkhez »

Megalakult a LEO

Megalakult a LEO

2014. október 30. 13:24

2014 júniusában 12 alapító vállalat részvételével hivatalosan is megalakult a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége, a LEO. A Szövetség legfőbb célja, hogy szakmai sztenderdeket és átláthatóságot teremtsen az FM piacon, és ezzel magasabb szintre emelje a teljes iparág működését.

Tovább a teljes cikkhez »

Kuponokkal kampányolnak az energiacégek

2012. augusztus 2. 15:51

A lakossági fogyasztókért szinte alig mutatkozik verseny az energiaszolgáltatók körében, ami részben a szabályozói, részben pedig a piaci körülményekre vezethető vissza. Ennek következtében, ha a háztartások egy kicsit is "jobban akarnak járni", nem tehetnek mást, minthogy igyekeznek időben befizetni a számláikat, és kihasználni az ennek fejében kapott kuponokat és kedvezménykártyákat.

Tovább a teljes cikkhez »

Családi házad van? Ennyi idő alatt térül meg a napelem

2012. június 21. 10:02

Röhög rajtunk Európa - vallják a hazai napelem-piac képviselői. A kritikán aluli engedélyezési-, illetve szabályozási rendszer, az állami támogatások elmaradása, valamint egy ismeretlen érdekeket képviselő lobbitevékenység ugyanis mind-mind gátat szabnak hazánkban az "ingyenenergia" terjedésének. Pedig szakértők tapasztalatai szerint egy családi ház éves villamos energia igényét lefedő napelemes rendszer maximum 10 év alatt behozza az árát. Nagy kérdés ugyanakkor, mégis melyik a jobb befektetés egy magyar háztartásnak: a napenergia hasznosítása, vagy egy bankbetét?

Tovább a teljes cikkhez »

Milyen kötelező felülvizsgálatokat kell elvégezni egy társasházban és milyen gyakorisággal?

2012. június 19. 12:58

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hírlevelünk olvasóival is megosztunk.

Tovább a teljes cikkhez »

Jól pörög a víz alatti erőmű Skóciában

2012. május 21. 15:07

Víz alatti turbinákban látja az energiatermelés jövőjét Skócia, és a projekt megvalósításának egy fontos mérföldkövéhez értek el. Véget ért ugyanis az a tesztsorozat, amivel egy Eday-sziget melletti helyszínen telepített turbina hatékonyságát vizsgálták. Az eredmények szerint könnyen lehet, hogy a víz áramlásának erejét kihasználó technológia elterjed majd a tengerparti országokban.

Tovább a teljes cikkhez »

Kiben bízzon a panellakó?

2012. április 23. 12:27

Felkorbácsolta a piaci indulatokat az a tavaly bevezetett állami szűrőrendszer, amely a korábbi több száz cég helyett mindössze hatot enged oda a 400 milliósnál nagyobb értékű panelfelújításokhoz. A minisztérium szerint csak a kóklerektől tisztították meg a rendszert, az ellenzék szerint csak néhány céget hoztak helyzetbe. A piacról kitúrt vállalkozók a minősítést végző állami cégre mutogatnak, az ÉMI életveszélyesen megépített házakról beszél.

Tovább a teljes cikkhez »

Nullázd le a villanyszámlád: így megéri

2012. április 20. 09:34

Másfél évtized leforgása alatt mintegy ötszörösére növekedett hazánkban a villamos energia fogyasztói átlagára. Az egyre csak növekedő számlák láttán pedig előbb-utóbb mindenki eljátszik a gondolattal; hathatós megoldásként ideje lenne napelemekkel felszerelni a családi házat. A bekerülési költségek hallatán azonban a legtöbben azonnal visszakoznak. Pedig ahhoz, hogy kiszámíthassuk megéri-e a beruházás, a költségek mellett tudnunk kell, mennyi megtermelt áramra számíthatunk napelemes rendszerünkből, illetve mennyi annak élettartama.

Tovább a teljes cikkhez »

Tovább fizethetnek azok, akik leválnak a távhőről

2012. április 17. 17:11

Nem kizárt, hogy a távhőről leváló háztartásoknak tovább kell majd fizetniük a meglévő vezetékek után, legalábbis ennek lehetőségét vizsgálná meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) - írja a Magyar Nemzet.

Tovább a teljes cikkhez »

Villanyórát is olvasna a postás

2012. április 17. 09:52

A Magyar Posta vezetése bemutatta azokat a terveket, amelyek alapján a 2013-tól esedékes postai liberalizációra készülnek. A vállalat elsősorban a vevőorientáltabb hozzáállásban és az elektronikus szolgáltatásokra való átállásban látja a sikert.

Tovább a teljes cikkhez »

300 család lépcsőzhet áramhiány miatt

2012. április 16. 09:16

Körülbelül háromszáz családot érint Kazincbarcikán, hogy a szolgáltató kilenc tízemeletes épület lépcsőházában kikapcsolta az áramot, és emiatt a lift sem működik. Göndör Judit, a helyi önkormányzat szóvivője elmondta, hogy a lakók fizettek és a lakásszövetkezetnek is van pénze, de egy peres ügy miatt a számlák jelenleg nem rendezhetők.

Tovább a teljes cikkhez »

Mártha: Ebben a ciklusban már nem avatunk semmit

2012. április 13. 13:32

„Hibernált állapotban van a magyar energetika, ez több tízmilliárd kárt okoz a magyar GDP-ben” - mondta Mártha Imre az ELMIB vezérigazgatója a Pro Energia Alapítvány megújuló energiáról szóló budapesti konferenciáján.

Tovább a teljes cikkhez »

Áramingadozásokat okoz a német szél

2012. április 4. 12:25

Több közép-európai országban is megzavarják az áramellátás stabilitását azok az előre be nem jelentett áramszállítások, amik a közös német-osztrák árzóna miatt alakultak ki. A Mavir kisebb beavatkozásokra kényszerült - írja a Világgazdaság. A lap szerint ezek az áramlások azóta erősödtek fel, amióta Németországban felfutott a szélenergia hasznosítása és aránya a teljes termelésen belül.

Tovább a teljes cikkhez »

Az energetika kérdése nagy kihívás Európának

2012. április 4. 11:30

Az Európai Bíróság elé kerülhetnek azok az uniós tagországok, amelyek nem teljesítik a 2020-as energetikai direktívákat a kibocsátás és az energiafelhasználás csökkentéséről, és a megújuló energiák növeléséről - mondta Philip Lowe, az Európai Bizottság energiaügyi főigazgatója az InfoRádiónak adott interjújában Brüsszelben. Kiemelte: a cél természetesen nem a büntetés, hanem hogy a tagországok megtalálják a direktívák teljesítésének módját.

Tovább a teljes cikkhez »

Országos energiaszolgáltató lesz az MTelekom

2012. március 30. 17:24

Április 1-jétől az ország teljes területén kínál áramot és földgázt lakossági ügyfeleinek a Magyar Telekom, közölte a vállalat pénteken.

Tovább a teljes cikkhez »

350 ezer háztartásnak elegendő villamosenergiát "termel" az Allianz!

2012. március 30. 12:22

Két, nemrégiben befejezett szélerőműparkot vásárolt a német biztosító Franciaországban, a Nordex SE-től.

Tovább a teljes cikkhez »

Újabb leminősítés: bóvliba vágták Orbánék mintatelepét

2012. március 29. 15:07

A bedőlt devizahitelesek Ócsán felépítendő házai nemcsak nem lesznek príma minőségűek, hanem energetikai besorolásukat tekintve egyáltalán nem lesznek semmilyenek. A kormány ugyanis úgy döntött, a bedőlt adósoktól megvett, vagy a nekik bérbeadott lakásokról nem kell megmondani, mennyire energiahatékonyak. Alig több mint fél éve a kabinet még a lehető legenergiatakarékosabb házakból akarta felépíteni a telepet.

Tovább a teljes cikkhez »

Új helyzet állhat elő a magyar gázpiacon - jön a gázáremelés?

2012. március 29. 14:40

Bő két év múlva lejár a Gazprommal kötött hosszútávú gázszállítási szerződés, az új kontraktus kialakításban a kormány a nagyobb állami szerepvállalás lehetőségét vizsgálja. Kovács Pál, az NFM új energetikai államtitkára szerint a magyar árakban nem tükröződik a források viszonylagos közelsége.

Tovább a teljes cikkhez »

Újabb erőmű állhat le

2012. március 28. 12:26

Pihenőre kényszerülhet a Dunamenti Erőmű F blokkja is, miután az AES Tisza II. erőműve már leállt a villamos energia rossz hazai értékesítési lehetőségei miatt, és mert a rivális társaságok némelyike költséges fejlesztésekkel javítja saját versenypozícióit - írja a Világgazdaság.

Tovább a teljes cikkhez »

Akár negyedével is nagyobb lehet a távhőszámla

2012. március 27. 15:05

A megszokottnál melegebb március végi hőmérséklet idején a Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Zrt. által a napokban postázott, februári hőfogyasztást tartalmazó számla szembesíti a díjfizetőket a februári szokatlanul hideg időjárás anyagi vonzatával.

Tovább a teljes cikkhez »

Sorozatgyártású napkollektoron dolgozik egy szekszárdi cég

2012. március 26. 15:03

Sorozatban gyártható parabolikus napkollektor kifejlesztésén dolgozik a szekszárdi Gép és Gépelem Kft; a cég a szolár rendszer költséghatékony előállítására nyert el 50 millió forint uniós támogatást. Farkas Gábor, a vállalat ügyvezetője elmondta, hogy az összesen 110 millió forintos projekt keretében 2013 nyarára készülhet el a Parkol nevű szolár rendszer termékgyártási dokumentációja. Farkas hozzátette, hogy a cég a korábbi években elért 200 millió forintos árbevételt részben az innovatív piaci és műszaki problémák megoldásával kívánja növelni, a szolártechnológiai fejlesztés pedig ennek a programnak az egyik legfontosabb eleme.

Tovább a teljes cikkhez »

A Mavir szerint hatmilliárdot spórolunk az óraátállításokkal

2012. március 23. 15:02

Az óraátállítások mintegy 6 milliárd forinttal csökkentik az ország áramszámláját – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. csütörtökön. A Mavir közleménye szerint az óraátállításoknak köszönhetően éves szinten mintegy 120 gigawattórával kevesebb áramot használ fel az ország, ami 30-40 ezer háztartás éves fogyasztásának felel meg.

Tovább a teljes cikkhez »

Mit szabad, és mit nem a lépcsőházban?

2012. március 23. 15:00

Miután a lépcsőházak tűzvédelméről sok cikk és félreértés jelent meg az utóbbi hetekben, a BM Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy tisztázó közleményt jelentetett meg. Ennek alapján összefoglaljuk, mit szabad és mit nem a lépcsőházban. Például tudta, hogy engedélyt kellene kérni, ha kirakja a virágot a lépcsőházba? És azt, hogy a rácsos ajtónak kézzel is nyithatónak kell lennie?

Tovább a teljes cikkhez »

A románok liberalizálják a villamosenergia árát

2012. március 19. 14:59

Elfogadta pénteken a román kormány rendkívüli ülésén azt az energiapiac szabályozásáról szóló jogszabálytervezetet, amely egyebek között liberalizálja a villamosenergia árát.

Tovább a teljes cikkhez »

Megkezdték a gázkikapcsolást

2012. március 7. 14:52

A héten valamennyi áram- és gázcég megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azon lakossági fogyasztók körében, akik a februári hidegek alatti türelmi időszakban sem tudták rendezni két hónapnál régebbi, lejárt számláikat - írja a Népszabadság.

Tovább a teljes cikkhez »

Tömegesen buknak el az őrző-védő cégek

2012. március 6. 14:37

Az elmúlt években nem indult annyi felszámolási eljárás őrző-védő cégek ellen, mint tavaly. Összesen 472 társaság ellen kezdeményeztek felszámolást, és alig valamivel kevesebb vállalkozásnál határozták el a végelszámolást. Miközben a piacon működő cégek árbevétele megduplázódott az elmúlt öt évben, eredményük kevesebb, mint felére apadt, írja a Gazdaság.hu.

Tovább a teljes cikkhez »

Újabb adóemelés a láthatáron?

2012. március 2. 12:51

A jövőben jelentősen átalakulhat a nem lakossági fogyasztók által fizetett energiaadó rendszere, az Ipenerg szerint a kedvezményrendszer bővítése komoly megtakarításokat hozhatna.

Tovább a teljes cikkhez »

Elképesztő válság az építőiparban

2012. február 16. 11:41

Az építőipar 2006 óta tartó visszaesése 2011-ben is folytatódott, a termelés 7,8 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Mindkét építménycsoport termelése mérséklődött. Az év egészében az építőipari vállalkozások egyhatodával alacsonyabb volumenű új szerződést kötöttek, mint az előző év azonos időszakában. Az építőipar termelői árai 2011-ben átlagosan 2,2 százalékkal emelkedtek 2010-hez képest, közölte a KSH szerdán.

Tovább a teljes cikkhez »

Tovább leng az inga

2012. február 14. 08:54

2012 januárjától az inflációt jelentősen meghaladó mértékben emelkedtek a villamosenergia-rendszer működéséhez kapcsolódó díjak. Átlagosan 16 százalékkal többet fizetünk a Mavirnak villamosenergia-átviteli és rendszerirányítási szolgáltatásokért és 6,5 százalékkal többet a magántulajdonú elosztóknak a hálózat használatáért.

Tovább a teljes cikkhez »

A passzívházaké a jövő

2012. február 8. 10:39

Az új házak épületenergetikai minőségét kormányrendelet szabályozza. Újra áttekintjük, jelenleg milyen a szabályos ház, és hogyan változnak a jövőben az energetikai előírások. Egyre jobban kell szigetelni, 2019-től a passzívház szintet kell megcélozni.

Tovább a teljes cikkhez »

A Gazprom nem bírja a megnőtt európai keresletet

2012. február 6. 14:54

Elismerte a Gazprom orosz energetikai mamutcég, hogy néhány napig a szerződéses mennyiségnél 10 százalékkal kevesebb földgázt továbbított Európába, de állításuk szerint mostanra helyreállították a szállítások normális szintjét. Alekszandr Medvegyevet és Andrej Kruglovot, a Gazprom vezérigazgató-helyetteseit szombaton számoltatta be Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök az általános energetikai, valamint az európai országokba irányuló gázszállítások körüli helyzetről.

Tovább a teljes cikkhez »

5-20 ezerrel nagyobb lesz a gázszámla a hidegben

2012. február 3. 14:56

A jelenlegi extrém hidegben egy átlagos lakás fűtésköltsége havi 3-5 ezer forinttal, míg egy átlagos családi házé akár havi 15-20 ezer forinttal is emelkedhet, miközben a hagyományos technológiával épült családi házak átlagos energiaigénye megfelelő vastagságú és minőségű szigeteléssel akár 50-60 százalékkal is csökkenthető lenne.

Tovább a teljes cikkhez »

Hogyan spóroljunk a telekkel?

2012. február 1. 17:11

Passzívházat szeretnénk építeni vagy olyan épületet, ami alacsony energiaigényű, energetikai besorolása? Ilyen ház tervezése és építése nagy körültekintést és jelentős előkészületeket igényel már a legelső lépésektől. Már a telekválasztásnál érdemes odafigyelni néhány fontos, de nem közismert szempontra.

Tovább a teljes cikkhez »

Huszonegyen maradtak a fűtés nélküli szombathelyi társasházban

2012. január 30. 13:22

A 78 lakásos szombathelyi társasházból, amelyben gázszivárgás miatt se fűtés, se meleg víz nincs, 41 család, összesen 82 ember tölti rokonoknál, ismerősöknél a következő éjszakát. Kilenc családot helyezett el az önkormányzat, 12 lakás 21 lakója azonban úgy döntött, a fűtetlen lakásban marad - sorolta szombat esti sajtótájékoztatóján, a társasház klubhelyiségében Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere.

Tovább a teljes cikkhez »

Építőipar 2012: A felújítások éve lesz az idei

2012. január 27. 17:13

Az épületfelújítási-kedv további erősödésére számítanak a szakértők 2012-ben, ami segítheti az építőipart a gazdasági válság túlélésében. Tavaly jelentős mértékben növekedett az energiamegtakarítást eredményező korszerűsítések aránya az újépítésű beruházásokhoz képest, köszönhetően elsősorban az energiaár támogatások megszüntetésének, valamint az egyre árérzékenyebb fogyasztóknak. A 2012. január 1-étől életbe lépő, az ingatlan eladásakor és bérbeadáskor kötelezővé tett energetikai tanúsítvány miatt ez a tendencia tovább erősödik az idén.

Tovább a teljes cikkhez »

Nagyon sokat fizetünk az áramért

2012. január 27. 17:01

A magyarországi lakossági áram az egyik legdrágább az EU-ban, a szlovákiai és németországi mellett más termékekhez és szolgáltatásokhoz viszonyítva az Európai Bizottság legutóbbi, 2011-es adatai szerint; míg az áram viszonylag olcsó a francia és finn háztartások számára.

Tovább a teljes cikkhez »

A jó ház nem feltétlenül drága

2012. január 17. 14:51

Energiatudatosan építeni nem drága dolog. Semmivel sem drágább, mint nem energiatudatosan építeni. Nem feltétlenül a legújabb és legdrágább technológiák használatát jelenti, gyakran épp ellenkezőleg, a hagyományokra való odafigyelést.

Tovább a teljes cikkhez »

Rossz a magyar építésznek

2012. január 17. 10:12

Könnyelműség lenne a 3,6 százalékos novemberi termelésnövekedésből messzemenő következtetéseket levonni, hiszen maga a KSH is hangsúlyozta, hogy ez részben a rendívül alacsony bázis, másrészt néhány út- és vasútépítési munka befejezésének eredménye, kommentálta az építőipar novemberi termelési adatait a Napi Gazdaságnak Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) alelnöke.

Tovább a teljes cikkhez »

Áram nincs, vita van, tönkremehet a CET

2012. január 16. 13:28

Kikapcsolták az áramot a CET épületében, ezért nincs temperáló fűtés, ennek következtében szétfagyhat a vízvezeték-rendszer. A héjszerkezet üvegtábláinak tömítése ridegedik és beázik. A pinceszint vízben áll, a tűzoltórendszer néma. Az üres épületen egy éve vitáznak, az áramhiány miatt is egymásra mutogat a kivitelező és a tulajdonos főváros, miközben tönkremehet az új épület.

Tovább a teljes cikkhez »

Ezért jobb befektetés a családi ház felújítása, mint egy bankbetét

2012. január 12. 16:08

Január elsejétől minden tulajdonosnak kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni - már amennyiben eladná, vagy hosszú távra kiadná ingatlanát. Az előírás egybecseng az unió és a kormány hosszú távú elképzeléseivel is, hiszen objektív összehasonlítási alapot jelent a potenciális vásárlók számára. Igen fontos az objektív összehasonlítás, hiszen a lakásfenntartási kiadások alig 10 év leforgása alatt megtriplázódtak. Az egyre növekvő gáz-, villany- és vízdíjak miatt sokan sokféleképpen próbálnak spórolni a rezsiköltségen, ám legvégül mindenki számára az épületek "mélyfelújítása" kell, hogy prioritást élvezzen.

Tovább a teljes cikkhez »

Mártha: Mintha a sztárséf csak a receptet szolgálná fel

2012. január 9. 11:36

Sürgető a megújulóenergia-termelés hosszú távú támogatásának mielőbbi rendezése, új alapokra kellene helyezni az atomerőműről szóló társadalmi párbeszédet, valamint megfelelő feltételek kellenének az ágazat infrastruktúrájának szinten tartásához és fejlesztéséhez, összegezte Mártha Imre, az Elmib Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt. vezérigazgatója az energetikai ágazat problémáit.

Tovább a teljes cikkhez »

Drágul a távhő

2012. január 9. 11:32

Szinte minden városban a távhőszolgáltató a maximális mértékben, 4,2 százalékkal emelte a távhőszolgáltatás nettó árát 2012. január elsején.

Tovább a teljes cikkhez »

Hamarosan jön a magyar Mercedes

2012. január 9. 11:29

Nyolcszázmillió eurós beruházás A kecskeméti beruházásról még a Gyurcsány-kormány idején döntöttek, a helyszín kiválasztásában kiemelt szempontot játszott a jó közlekedési lehetőség is, a Ferihegyi − ma már Liszt Ferenc − repülőtér viszonylagos közelsége, az M5 autópálya elérhetősége, valamint a jó csatlakozási lehetőség a nemzetközi kapcsolatokat is nyújtó Cegléd−Szeged vasútvonalhoz. A zöldmezős beruházás értéke közel 800 millió euró.

Tovább a teljes cikkhez »

Sötét felhők a napenergia egén

Sötét felhők a napenergia egén

2012. január 3. 12:21

Kevesebb mint egy hónappal ezelőtt egy sivár andalúziai fennsíkon 600 ezer napelem kapcsolódott össze, hogy az Andasol, a világ legnagyobb naperőműve működésbe léphessen. Bár a napenergia-ipar előtt ígéretes jövő áll, a világ vezető gazdaságai a költségvetési hiányuk csökkentésére a megújuló energiák támogatásából vonnak ki pénzt.

Tovább a teljes cikkhez »

Drágább lesz a villany, a gáz és a távhő

2012. január 2. 09:44

Emelkednek a lakossági energiaárak január 1-én, az inflációt nem meghaladó mértékben: a villamos energia ára 2,7 százalékkal, a földgáz és a távhő ára pedig 4,2-4,2 százalékkal emelkedik.

Tovább a teljes cikkhez »

2,5%-kal nőtt a víz- és csatornadíj

2011. december 15. 09:42

Január elsejével a közgyűlés döntésének értelmében két és fél százalékkal emelkednek a víz- és csatornadíjak a fővárosban, de többet kell fizetni a szemétszállításért, a kéményseprésért, a kegyeleti szolgáltatások is közel négy százalékkal lesznek drágábbak.

Tovább a teljes cikkhez »

Ne is álmodjon budai új lakásról a szocpollal vásárló

2011. december 13. 14:49

Az új építésű ingatlanok építésére, illetve vásárlására elérhető vissza nem térítendő támogatások várható hatásairól már sok szó esett, azonban a december 6-án kihirdetett kormányrendelet feltételrendszerében megjelent egy új elem, miszerint az ingatlan ára, illetve bekerülési költsége egy négyzetméterre vetítve nem haladhatja meg a nettó 300 ezer, illetve bizonyos esetben a 350 ezer forintot. Ezt az értékhatárt az előírt "B" vagy annál kedvezőbb energetikai minősítési osztállyal kombinálva jelentősen beszűkülhet a lakásépítési támogatással (szocpol) elérhető ingatlanok köre, derül ki az Otthon Centrum közleményéből.

Tovább a teljes cikkhez »

Januártól változnak az építési beruházások közbeszerzési szabályai - Korlátozott kivitelezői lánc

2011. december 6. 13:25

2012. január 1-től a 2011. évi CVIII. törvény szabályozza a közbeszerzéseket. Az új jogszabály a jelenleginél rövidebb, mellőzi a részletszabályokat. Fontos újdonság, hogy nem lehet ajánlattevő az, aki az alvállalkozójának a szerződött díj több mint 10 százalékával tartozik, vagy a fizetési késedelme meghaladja a 15 napot.

Tovább a teljes cikkhez »

Még a nyertesek is lecsúszhatnak a támogatásról

2011. december 1. 10:09

Egyértelműen megélénkítette a napkollektorok és azok telepítése iránti keresletet az október végétől elérhető lakossági pályázat a vállalkozók szerint. A kivitelezők ugyanakkor figyelmeztetnek: egyszerre áll fönn annak a veszélye, hogy egyesek még kedvező döntéssel a zsebükben is lecsúszhatnak a támogatásról, illetve hogy a kijelölt határidőig nem sikerül kimeríteni a keretet, írja a Napi Online.

Tovább a teljes cikkhez »

Nagyot kaszálhat az MVM a gázüzletágon

2011. november 30. 09:40

A vártnál sokkal jobb, közel hatvanmilliárdos eredménnyel zárhatja az évet az MVM-csoport, mondta a Magyar Nemzetnek az állami tulajdonú energetikai cég elnök-vezérigazgatója.

Tovább a teljes cikkhez »

Százezrek maradtak áram nélkül Észak-Európában

2011. november 28. 13:08

A Berit névre keresztelt vihar hatalmas károkat és felfordulást okozott Európa északi részén. Svédországban 80 ezer háztartás maradt áram nélkül, egyes helyeken halálos áldozatok is voltak.

Tovább a teljes cikkhez »

Terjed az energiaaudit

2011. november 25. 12:56

Az energiapiaci liberalizáció nyomán nem csak a jövőben, a múltban is érhető el megtakarítás a közüzemi számlákon. Egyre több cég kínálja szolgáltatásai között a közüzemi auditot.

Tovább a teljes cikkhez »

Átadták Magyarország legnagyobb naperőművét

2011. november 25. 12:54

Újszilváson nettó 470 millió forint beruházás keretében építették fel az ország legnagyobb, 68 napelemtáblán 1632 panelből álló naperőművét − írja az MTI.

Tovább a teljes cikkhez »

Rossz a sora a távhősnek

2011. november 21. 09:35

A pazarlásra ösztönző technológia, a mesterségesen alacsonyan tartott lakossági gázárak, az önkormányzati mutyik, a rossz állami szabályozás, és a nyerészkedő erőművek is okolhatóak azért, hogy Magyarországon megutáltuk a távfűtést, pedig az eredendően az egyik legkorszerűbb fűtési mód, világszerte kedvelt, és versenyképes.

Tovább a teljes cikkhez »

Zöld áram olcsóbban és drágábban

2011. november 21. 09:29

Az áramszolgáltatók díjazzák, ha fogyasztóik védik a környezetüket, ezért (és egy rendeletnek köszönhetően) olcsóbban kínálják számukra az áramot. A kérdés, hogy milyen feltételekkel? És hogy mi az értelme az alapárnál 10 %-kal drágább tiszta áramnak? H, Geo és Zöld tarifa.

Tovább a teljes cikkhez »

Apple-hatással spórolni a fűtésen

2011. november 21. 09:24

Rezsink és ökológiai lábnyomunk a radiátor és a villany kézi kapcsolgatásával is csökkenthető, de ha van pénzünk okos kapcsolókra és vezérlőkre, akkor ölbe tett kézzel nézhetjük, ahogy a megtakarításból visszajön az eszközök ára. Az eszközök többnyire sajnos elég rondák, de az Apple hatása már ebben az iparában is érezhető.

Tovább a teljes cikkhez »

Lassan hódít a megújuló energia

2011. november 19. 09:20

A megújuló energia kérdésköre még a tudományra és környezetvédelemre legkevésbé fogékonyak szerint is fontos: a jövőnk függ tőle, ráadásul ha csak fél füllel hallgatjuk a híradásokat, úgy tűnhet, hogy ha az állatok kihalása és az óceánok szennyezése nem is marad abba, legalább az áram megtermelése jó irányba halad. Pedig még vagy negyven évig biztosan rá leszünk utalva a fosszilis tüzelőanyagokra.

Tovább a teljes cikkhez »

Naperőmű és törpe vízerőmű épül a magyar-szlovák határon

2011. november 17. 15:18

Naperőmű és törpe vízerőmű megvalósítására nyújtott be közös pályázatot a Komárom-Esztergom megyei Nagysáp és a településtől ötven kilométerre fekvő felvidéki Ipolyszakállos önkormányzata a Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési programhoz.

Tovább a teljes cikkhez »

Ömlik a pénz a zöldbe

2011. november 17. 10:03

Az operatív programok fel nem használt kereteiből 160 milliárd forintot csoportosítanak át épületenergetikai, illetve megújuló energiát alkalmazó korszerűsítésekre - jelentette be Bencsik János szerdán Hajdúszoboszlón.

Tovább a teljes cikkhez »

Behozza árát a passzívház

2011. november 16. 17:17

A passzívházaknak sok előnye van, de a legfontosabb, hogy a nagyon alacsony fűtési energiafelhasználás kiváló komfortérzettel társul. Ennek azonban ára van: extra vastag hőszigetelés, háromrétegű ablakok, hővisszanyerős szellőztetés... Ez az ár nemcsak pénzben fejezhető ki, hanem az anyagok előállításához, szállításához és beépítéséhez szükséges energiában, a kibocsátott szén-dioxidban, kén-dioxidban és egyéb környezeti hatásokban is. Gyakran felmerül, vajon megéri ez?

Tovább a teljes cikkhez »

Fizessen kevesebbet az áramért!

2011. november 16. 13:36

Nem lehetne kikapcsolni azokat az áramfelhasználókat, akik nem fizetik be a rendszerhasználati díjat, olvasható ki Lázár János fideszes képviselő kedden benyújtott képviselői önálló indítványából.

Tovább a teljes cikkhez »

A legjobb szélerőművek már most is állják az árversenyt

2011. november 16. 10:08

A szárazföldi szélerőművekkel előállított elektromos áram ára 2016-ra versenyképes lesz a hagyományos, fosszilis forrásokból származó áram árával, derül ki egy, a Bloomberg New Energy Finance (BNEF) által készített felmérésből. A legjobb lokációval rendelkező szárazföldi szélerőművek már most is versenyképesek - idézi a BusinessGreen a BNEF vezető szélenergia-elemzőjét.

Tovább a teljes cikkhez »

Nem mond le az EDF a hazai reaktorról

2011. november 16. 10:06

Tagadja a francia EDF azokat a pletykákat, ami szerint lemondana az európai fejlesztésű EPR-reaktorokról. A harmadik generációs európai reaktorból jelenleg Európán belül Finnországban és Franciaországban végeznek telepítéseket, azonban mindkét helyszínen komoly időbeli csúszás és költségtúllépés tapasztalható.

Tovább a teljes cikkhez »

Hőszivattyú: csodafűtés, vagy átverés?

2011. november 14. 16:54

Néhány éve csak kevesen hallottak róla, ma igazi slágertéma. A semmiből energiát előállító csodaszerkezet, vagy divatos szemfényvesztés a hőszivattyú? Egyik sem, inkább egy olyan alternatívája a jól ismert fűtésrendszereknek, mellyel jól járhatunk.

Tovább a teljes cikkhez »

Mennyit esznek a házak?

2011. november 14. 16:50

Passzív-, aktív-, ökoház és társaik. Energiafogyasztás és építészeti felfogás szerint rengeteg, viszonylag új fogalom létezik, segítünk köztük eligazodni. És hogy miért érdekes ez a címkézésen túl? Például azért, mert néhány év múlva csak ilyeneket építhetünk, sőt, a felújításoknak is a passzív színvonalat kell célozniuk.

Tovább a teljes cikkhez »

Vádemelést javasolnak a fürdők ügyében

2011. november 14. 09:07

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt javasol vádemelést a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapest Gyógyvizei és Hévizei Zrt. volt vezérigazgatója ellen – értesült a Magyar Nemzet.

Tovább a teljes cikkhez »

Hogyan spórol százezreket Kürsad Kesici?

2011. november 7. 13:35

Sok kicsi áramtermelő egységre épülhet a jövő energiahálózata, az ezekhez szükséges iránytó informatikát már tesztelik a német T-City projektben. Magyarországon még jó ideig nem számíthatunk ilyesmire.

Tovább a teljes cikkhez »

A tórium oldhatja meg a világ energiaproblémáit

2011. november 4. 14:11

Az indiai kormány bejelentette, hogy több kísérleti reaktor után belevágnak a világ első, tóriumot használó atomerőművének felépítéséhez. Jelenleg a helyszín kiválasztása zajlik, aztán még legalább másfél évet vesz igénybe az építkezés előtt a tervezés és környezetvédelmi előkészítés. Ha minden jól megy, az évtized végén kezdhet üzemelni a tóriumos erőmű, 300 megawattos kapacitással. Ez ugyan nem túl sok (kicsit kevesebb, mint amit Paks egy blokkja termel), mégis óriási áttörést hozhat az atomenergia iparágában.

Tovább a teljes cikkhez »

Megugrottak az áramárak

2011. november 3. 15:03

Megugrottak az árak a Magyar Villamos Művek (MVM) múlt héten tartott áramnagykereskedelmi árverésén, az alapvető viszonyítási pontnak tekintett zsinórtermék az első, júliusi aukcióhoz képest 8 százalékkal drágult. Az idei áramtarifákat meghatározó tavaly év végi árverésekhez képest pedig átlagosan mintegy 20 százalékos az emelkedés – számolta ki a Népszabadság az állami energiaholding internetes oldalán fellelhető közlemény alapján.

Tovább a teljes cikkhez »

Óriási áramszünetek várhatók

2011. november 3. 14:07

Európa-szerte áramszünetek várhatók már idén télen, és a problémák súlyosbodásának elkerüléséhez 1,1 ezer milliárd eurót kellene beruházni az uniós energiaszektorba.

Tovább a teljes cikkhez »

Kiszámoltuk: ennyiből újíthatod fel a fürdőszobát

2011. november 2. 09:10

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki fürdőszoba felújításra adja a fejét. A fürdőszoba renoválása ugyanis a lakásfelújítás egy speciális területe, a helyiség átalakítása - hasonlóan a konyhafelújításhoz - rengeteg pénzt emészthet fel. A Pénzcentrum.hu most elkalauzolja olvasóit a szaniterek, s a hidegburkolatok világába és megmutatjuk milyen buktatói is lehetnek a fürdőszoba átalakításának, s nem utolsó sorban kiszámoljuk, mennyi is az annyi.

Tovább a teljes cikkhez »

Energiapánik miatt jöhet el a világvége

2011. október 31. 09:14

A népességnövekedés gyorsulása ráirányítja a figyelmet a fosszilis energiahordozó-kapacitások kimerülésére. Radikális technológiaváltás nélkül a jelenlegi ütemet fenntartva néhány száz éven belül összeomolhat a világgazdaság. Igaz, a kimerülő erőforrások okozta geopolitikai konfliktusok és a környezeti károk hamarabb is véget vethetnek a világnak.

Tovább a teljes cikkhez »

Tűz ütött ki a győri Audi-gyárban

2011. október 30. 09:08

Kisebb tűz volt vasárnap az Audi győri gyárában, közölte a katasztrófavédelem megyei ügyeletese.

Tovább a teljes cikkhez »

Társasházi szelektív gyűjtés indul Budapest XII. kerületében

2011. október 28. 15:01

A Hegyvidéki Önkormányzat, az ASCO Hungária Kft., valamint a lakóközösségek együttműködésével elindult a XII. kerületben a társasházi szelektív hulladékgyűjtő program. A bevezetés első időszakában kétszáz házat szeretnének bekapcsolni a programba.

Tovább a teljes cikkhez »

Villanyszerelők lopták az áramot

2011. október 28. 14:59

Villanyórákat manipulált áramlopáshoz két villanyszerelő Kelet-Magyarország öt megyéjében; a csalással és hamisítással gyanúsított nyíregyházi és hajdúsámsoni lakosok összesen 118 mérőeszköz teljesítmény-számlálóját pörgették vissza, amiért pénzt kértek az ingatlanok tulajdonosaitól, közölte Illés György rendőr őrnagy, a nyíregyházi kapitányság bűnügyi osztályvezetője sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább a teljes cikkhez »

Tíz százalékkal olcsóbb lehet az áram szolgáltatóváltással

2011. október 20. 17:26

Akár 10 százalékkal is csökkenthetik villamosenergia-költségeiket azok a kis- és közepes vállalatok, amelyek áramszolgáltatót cserélnek – derül ki a felmérésekből. A váltástól sokan még mindig tartanak, pedig a szolgáltatócsere – amennyiben betartunk néhány alapvető szabályt – az engedéllyel rendelkező kereskedők körében kockázatmentes és egyszerű.

Tovább a teljes cikkhez »

Belerokkannak a százmilliárdos csodába

2011. október 20. 11:52

Ez év végén várhatóan piacra dobják az első Kecskeméten készülő Mercedeseket. Három éve dőlt el, hogy hazánkban valósul meg a 200 milliárdos nagyberuházás, több mint 22 milliárdos állami támogatással. A gyárépítés nagyját magyar cégek végezték el – közülük többen kezdik megbánni, hogy részt vettek benne. A fő- és az alvállalkozók között több esetben elszámolási vita mérgesítette el a kapcsolatot, az alvállalkozók ki nem fizetett számlákra panaszkodnak, a fővállalkozók szerződésszegésről beszélnek.

Tovább a teljes cikkhez »

Rét a házfalon: nyáron hűt, télen fűt

2011. október 14. 16:39

Három hónap alatt készült el egy évvel ezelőtt az első zöld homlokzat az osztrák fővárosban, amelynek az épület klímájára gyakorolt hatását a BOKU (Talajgazdálkodási Egyetem) és a Meteorológiai Intézet is nyomon követte, írja a bécsi Compress hírügynökség.

Tovább a teljes cikkhez »

Itt az új energiastratégia

2011. október 3. 16:03

Az állam szerepéről mást gondol, szakpolitikai célokban viszont nem hoz sok újat a hatályoshoz képest a kormány hétfőn elfogadott nemzeti energiastratégiája.

Tovább a teljes cikkhez »

Hogyan spórolhatunk az ingatlankezelőnkön?

2011. szeptember 30. 18:38

Akár tíz százalékkal kevesebbet fizethetünk, ha az ingatlankezelő portfólióban, azaz több más kereskedelmi egységgel együtt kezeli az ingatlanunkat, ez által kedvezőbb feltételeket és alacsonyabb árakat tud elérni a közüzemi - és facility management szolgáltatásoknál. A DTZ ingatlantanácsadó összegyűjtötte; mire érdemes odafigyelni, ha hozzáértő ugyanakkor a költségekre odafigyelő ingatlankezelőt keresünk.

Tovább a teljes cikkhez »

Kézi vezérlésre kapcsolta a kormány a távhőtámogatást

2011. szeptember 30. 18:37

A kötelező átvételi rendszer (KÁT) 2003-as születése óta mostohagyermeke a hazai energiapiacnak. Átalakítása most sem tűnik megfontoltnak.

Tovább a teljes cikkhez »

Kötelező zöldkártya a lakásokra óránként 5500 forintért

2011. szeptember 23. 17:09

Január elsejétől a már meglévő épületek, önálló rendeltetési egységek, valamint lakások esetében is kötelezővé válik az energetikai tanúsítvány készíttetése abban az esetben, ha ellenérték fejében történő tulajdonátruházás vagy egy évet meghaladó bérbeadás történik.

Tovább a teljes cikkhez »

Fűtse irodáját az autója aksijáról!

2011. szeptember 23. 13:53

Futurisztikus tervek rajzolódnak ki az energetikai cégek fejlesztési elképzeléseiből: közelít az a korszak, amikor a mobilján mérheti, mennyit fogyaszt a mikró, és az éjszaka feltöltött elektromos autó akkumulátoráról üzemelhetnek napközben a számítógépek. Az okos rendszerekkel akár a fogyasztás harmadát is megspórolhatjuk, bár azokat egyelőre még inkább gyárak és irodák használják.

Tovább a teljes cikkhez »

Zöldáramot dobott piacra az Elmű

2011. szeptember 20. 17:15

Megnyílt a lehetőség azok előtt, akik szívesen vennének drágább áramot a környezettudatosság jegyében, az Elmű-ÉMÁSZ ugyanis piacra dobta a zöldtarifás rendszert, amely keretében 10 százalékkal többért juthatunk villamosenergiához.

Tovább a teljes cikkhez »

Jövőre ennyivel fizetünk többet a rezsire

2011. szeptember 20. 16:17

Habár a kormányfő a múlt hét elején még a rezsikiadások befagyasztására adott megbízatást az illetékes szaktárcának, Matolcsy György pénteki általános forgalmi adó emeléséről tett bejelentése mégis emelni fogja a lakossági kiadásokat az újévben. A távhő kivételével ugyanis az összes közműszolgáltatás a legfelső áfakulcsba tartozik, ezért a 2 százalékpontos emelés - minden egyéb tényező változatlansága mellett - a bruttó szolgáltatási díjak 1,6%-os emelkedéséhez vezet 2012. január 1-től.

Tovább a teljes cikkhez »

Nyílt levél a miniszterelnöknek az építőipar jövőjéről

2011. szeptember 20. 11:29

Nyílt levéllel fordult Orbán Viktorhoz a Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV),ó és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egyesülete; a szervezetek azt kérik, tárgyalhassanak a miniszterelnökkel, valamint a kormány építőipar jelenéért és jövőjéért felelős gazdaságpolitikusaival a magyar építőipar jövőjéről - közölte az MMV az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkhez »

Folytatódott az építőipar visszaesése - 14 ezren kaphatnának munkát

2011. szeptember 19. 12:20

Júliusban folytatódott az építőipar teljesítményének éppen két éve - 2009 júliusa óta - megszakítás nélkül tartó visszaesése: mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva az építőipari termelés volumene 15,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptember 16-án.

Tovább a teljes cikkhez »

Hatósági áras lesz a víz is

2011. szeptember 13. 14:40

A gáz, áram és távhő után a víz-, a csatorna- és a szemétszállítást is hatósági árassá tenné a kormány, derült ki Orbán Viktor hétfőn ismertetett akciótervéből.

Tovább a teljes cikkhez »

Csillag Tamás lesz a Nemzeti Eszközkezelő vezérigazgatója

2011. augusztus 30. 10:32

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága hétfői ülésén elfogadta a bajba került lakáshiteleseket segítő Nemzeti Eszközkezelő Zrt. alapító okiratát, amelyben Csillag Tamást jelölte ki határozatlan idejű megbízatással vezérigazgatónak.

Tovább a teljes cikkhez »

Szélenergiába fektet a Volkswagen

2011. augusztus 29. 11:38

A Volkswagen konszern hatalmas készpénzállománnyal rendelkezik, ennek elköltésére pedig több lehetőség is kínálkozik. Akvizíciókra is lenne lehetőség, havonta bukkan fel a médiában egy-egy újabb autógyártó neve, amely tökéletesen illeszkedhetne a konszern portfóliójába. A VW azonban újabban teljesen más irányba gondolkodik, szélparkokba fektetnének.

Tovább a teljes cikkhez »

Távfűtés: nagy gondok lehetnek ősszel

2011. augusztus 29. 11:37

Egyelőre nem ismert, hogyan alakul a távhőtermelő cégek támogatási rendszere. A kötelező átvételi dotáció hiánya az árbevétel harminc százalékát is elviheti.

Tovább a teljes cikkhez »

Offshore céghez megy a Pannon Egyetem pénze

2011. augusztus 26. 15:36

Nemcsak a Pannon Egyetem, hanem a Budapesti Corvinus Egyetem két kollégiumát is az a Baucont Zrt. újította fel, amely a két évtizedre vállalt üzemeltetési kötelezettség teljesítése előtt csődbe ment, írja a Magyar Nemzet.

Tovább a teljes cikkhez »

Duplán árazzák az áramot?

2011. augusztus 23. 13:46

A villamosenergiáról szóló törvény változása mintegy 10-12 milliárd forintnyi többletköltséget okoz a fogyasztóknak. Teszi ezt annak ellenére, hogy a villamosenergia-ellátás költségei csökkentek, jelezte az Ipenerg Ipari Energiafogyasztók Érdekképviselete Egyesülés.

Tovább a teljes cikkhez »

Search

Offer Request

Newsletter

Dome Facility Services GroupDome Facility Management Dome Energy