Dome Fit-out

Kivitelezés, átépítés, felújítás Projekt menedzsment Műszaki
szolgáltatások

Európai Uniós támogatásból képezte munkavállalóit a DOME FSG

2014. április 22. 15:58

A DOME Facility Services Group Kft. 7 867 429 forint összértékű támoga-tást nyert az Új Széchenyi Terv keretén belül meghirdetett „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a Közép-Magyarországi Régióban” tárgyú pályázatán. A DOME az elnyert összeget a vállalkozás fejődéséhez szükséges szakmai és informatikai továbbképzésekre fordította.

Tovább a teljes cikkhez »

A költségcsökkentés fejleszti a létesítménygazdálkodást

2014. február 4. 16:20

A hazai létesítménygazdálkodás hozzáadott értéke a nemzeti össztermékhez 2 százalék, és a munkaképes lakosság mintegy 10 százalékát foglalkoztatja. A szektor helyzete a jelentős nemzetgazdasági szerep mellett több szempontból is kivételes: a válságtól függetlenül folyamatosan mozgásban van, mi több, a fejlődést éppen a folyamatos költségcsökkentés generálja. Ugyanakkor a piac átláthatóságát komoly szabályozási hiányosságok nehezítik. A piacromboló árverseny ma már nem járható út, a megrendelők egyre tudatosabbak, viszont a fenntarthatósági törekvések inkább megtakarítási és nem környezettudatossággal kapcsolatos célokat szolgálnak – összegzi a piaci tapasztalatokat Décsi Gábor MRICS, a Dome Facility Services Group ügyvezető partnere.

Tovább a teljes cikkhez »

Nem élnek a spórolási lehetőségekkel a kkv-k

2013. március 4. 15:39

Annak ellenére, hogy 2004 nyarától a kis- és közepes vállalkozások szabadon választhatnak áramszolgáltatót, eddig csupán alig negyedük élt a szabad piac adta lehetőségekkel. Igaz, 2012-ben volt némi mozgolódás, de a többség a tájékozatlanság, az időhiány, a hitetlenség, vagy éppen a szakértelem hiánya miatt még mindig nem tájékozódott a lehetőségek felől. Pedig az a vállalkozás, amely körültekintően vált szolgáltatót, villamosenergia számlájának minimum 10, de akár 30 százalékát is megspórolhatja.

Tovább a teljes cikkhez »

Az olcsó lakás is lehet ráfizetés

A vevő még az áralku előtt kérje az energiatanúsítványt!

2012. július 31. 15:14

Annak ellenére, hogy a lakások adás-vételénél 2012. január 1-jétől kötelező dokumentum az energiatanúsítvány, csupán az eladók töredéke rendelkezik vele. Mivel igen vegyes a kép a rendelet értelmezését illetően, sok esetben maguk az eladók sem tudják milyen teendőjük van. Pedig a lakóingatlanok esetében a fenntartási költségek legalább olyan komoly mérlegelést igényelnek, mint a kiajánlott vételár. Ezért a tudatos vevő az energiatanúsítvány adatai alapján tesz ajánlatot az ingatlanra.

Tovább a teljes cikkhez »

Csak beszélünk az energiatakarékosságról

A valóságban a 20-30%-os túlfogyasztás a jellemző

2012. április 25. 12:00

Az utóbbi évek folyamatos energia díj emeléseinek következtében egyre erősebb az igény a fogyasztókban az energiafelhasználás költségeinek csökkentésére, lényegi megtakarítást azonban mégis kevesen realizálnak. Még az üzleti fogyasztók többségének esetében is az energia felhasználással kapcsolatos kiadások felülvizsgálata megáll a szolgáltatóváltásnál, ami csupán egyszeri kiadáscsökkentést jelent és nem valódi megtakarítást. A Dome Energy szakértői szerint például csak a villamosenergia esetében a 20-30%-os túlfogyasztás a jellemző.

Tovább a teljes cikkhez »

Láthatatlan milliárdok a létesítménygazdálkodásban

Kétezer milliárdos ipar szabályozás nélkül

2012. február 20. 14:16

Annak ellenére, hogy a létesítménygazdálkodási piac mintegy 400 ezer munkavállalóval a hazai nemzeti össztermék több mint 7 százalékát adja, alapvető szabályozási hiányosságokkal küzd. Szakmai irányelvek, etikai normák, képzettséghez kötött működési jogosultság, működést szabályozó szakmai felelősségbiztosítás – mind-mind válaszra váró nyitott kérdések. Az iparág, amely szolgáltatásait szinte teljes egészében a hazai KKV szektorra építi, és a munkaképes lakosság mintegy 10 százalékát foglalkoztatja, jelenleg félkarú óriás. A szolgáltatások szinvonalának megőrzéséhez és a fekete foglalkoztatás visszaszorításához állami szerepvállalás szükséges – véli Décsi Gábor, a Dome Facility Services Group ügyvezető partnere.

Tovább a teljes cikkhez »

Cégadatok

Dome Facility Services Group
Cím: 1023 Budapest Lajos u. 28-32.
Tel.: +36 1 423-0000
info@domefsg.hu

Sajtókapcsolat

Kurta Kinga
Dome Facility Services Group
Mobil: +36 70 454 4544
kurta.kinga@domefsg.hu

Szabó Szeréna
Próbakő Kommunikáció
Mobil: +36 20 555 0652
szabo@probako.hu

Keresés

Dome Facility Services GroupDome Facility Management Dome Energy